Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Ghztr_11's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Norway
    Age
    28
    Posts
    40

    Default Input lag with V-sync on BF4. Is there any fixes?

    I get a really terrible input lag when I lock my fps with V-sync in game. Cant handle input lag, I need that aim to move at the exact time I move my mouse.

    How can I fix this? Lock to 60 fps without input lag or screen tearing?

    I've tried to lock fps on console and on AMD settings. Still no luck :/

    What to do?

  2. #2
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Outerfuel's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Age
    27
    Posts
    36

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Ghztr_11 View Post
    I get a really terrible input lag when I lock my fps with V-sync in game. Cant handle input lag, I need that aim to move at the exact time I move my mouse.

    How can I fix this? Lock to 60 fps without input lag or screen tearing?

    I've tried to lock fps on console and on AMD settings. Still no luck :/

    What to do?
    Not much you can do. Lower your video settings and turn off Vsync is about the best you can do. This is what the new AMD and Nvidia (FreeSync/Gsync) combats against. The monitor syncs its refresh rate with the graphics card's render rate to avoid screen tearing.

  3. #3
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Ghztr_11's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Norway
    Age
    28
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Outerfuel View Post
    Not much you can do. Lower your video settings and turn off Vsync is about the best you can do. This is what the new AMD and Nvidia (FreeSync/Gsync) combats against. The monitor syncs its refresh rate with the graphics card's render rate to avoid screen tearing.
    Or get a 120 hz monitor :P But that have to wait.

  4. #4
    Okay, who put a stop payment on my reality check? AOD Member AOD_KaosC57's Avatar
    Rank
    Private
    Division
    Destiny 2
    Status
    Active
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Texas
    Age
    19
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Ghztr_11 View Post
    Or get a 120 hz monitor :P But that have to wait.
    If you are going to go with that route, you should get the Asus VG248QE. It's a 144hz 1080p 24" Monitor. I have one and it's amazing to game on. Un-cap the FPS of every game and have Vsync on. Never worry about Screen Tearing or Input Lag.
    CPU: Intel Core i5-6600k Clocked at 4.5 Ghz GPU: Asus GTX 1070 Dual X OC
    RAM: 32 GB DDR4 Mobo: MSI Z170A SLI Plus
    Storage: 120 GB SSD, 1.7 TB total HDD space Headphones: Sennheiser HD558
    Microphone: CAD Audio u37

  5. #5
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Ghztr_11's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Norway
    Age
    28
    Posts
    40

    Default Input lag with V-sync on BF4. Is there any fixes?

    Quote Originally Posted by AOD_KaosC57 View Post
    If you are going to go with that route, you should get the Asus VG248QE. It's a 144hz 1080p 24" Monitor. I have one and it's amazing to game on. Un-cap the FPS of every game and have Vsync on. Never worry about Screen Tearing or Input Lag.
    Im sure it is :) Buy the only game i go over 120 fps is on CS:GO

    So I dont see the need of an 144 Hz monitor if my hardware cant deliver 100 fps constant on medium settings on bf4


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #6
    Okay, who put a stop payment on my reality check? AOD Member AOD_KaosC57's Avatar
    Rank
    Private
    Division
    Destiny 2
    Status
    Active
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Texas
    Age
    19
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Ghztr_11 View Post
    Im sure it is :) Buy the only game i go over 120 fps is on CS:GO

    So I dont see the need of an 144 Hz monitor if my hardware cant deliver 100 fps constant on medium settings on bf4


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Sure you do! It's for when you CAN deliver that performance!
    CPU: Intel Core i5-6600k Clocked at 4.5 Ghz GPU: Asus GTX 1070 Dual X OC
    RAM: 32 GB DDR4 Mobo: MSI Z170A SLI Plus
    Storage: 120 GB SSD, 1.7 TB total HDD space Headphones: Sennheiser HD558
    Microphone: CAD Audio u37

  7. #7
    Can I have your Tots DirtyBlueBalls's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2016
    Age
    33
    Posts
    13

    Default

    VERY easy to do. if you are running VSYNC.... and at 60FPS... find a software like riva tuner statistic server and CAP your fps to 1 below your refresh rate. voila ! no more input lag!

    im running 75hz monitor and capped my fps to 74 with vsync.. 0 input lag.

  8. #8
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Ghztr_11's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Norway
    Age
    28
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_DirtyBlueBalls View Post
    VERY easy to do. if you are running VSYNC.... and at 60FPS... find a software like riva tuner statistic server and CAP your fps to 1 below your refresh rate. voila ! no more input lag!

    im running 75hz monitor and capped my fps to 74 with vsync.. 0 input lag.
    Thanks man :) Will defo look into this when I get home from work.
    Are u using riva tuner?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #9
    #Superhuman AOD Member AOD_Tymplar's Avatar
    Rank
    Specialist
    Division
    Destiny 2
    Status
    Active
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Atlanta, GA
    Age
    37
    Posts
    138

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Ghztr_11 View Post
    Im sure it is :) Buy the only game i go over 120 fps is on CS:GO

    So I dont see the need of an 144 Hz monitor if my hardware cant deliver 100 fps constant on medium settings on bf4


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Come on, man...100 fps? On BF4 at "medium" settings? But hey, settle for the input lag :)

    144hz is like a wet dream. And G-Sync is primarily aimed to help those that want to experience the exact type of game play that you're talking about (with a GPU that can't push enough FPS to match a higher refresh rate).


    It's also targeted for the nerds like me that can push a game like Doom at Ultra / Nightmare settings and uncapped FPS at a consistent 120-130 frames and have a monitor with a refresh rate of 165hz :)
    i7-6850K Broadwell-E 6-Core 3.60 GHz | Asus ROG Strix X99 Gaming LGA2011-v3 | 128 GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 | nVIDIA GTX 1080 Ti 11 GB Founders Edition | NZXT H440 ATX Mid-Tower (Matte Black & Red) | Corsair HX1000i Modular PSU
    Samsung 960 Pro 512 GB NVMe SSD | (x3) Samsung EVO 960 1 TB SSD
    Asus ROG Swift 34" PG348Q Ultrawide | (x2) Asus MG279Q 27"

  10. #10
    Okay, who put a stop payment on my reality check? AOD Member AOD_KaosC57's Avatar
    Rank
    Private
    Division
    Destiny 2
    Status
    Active
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Texas
    Age
    19
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Tymplar View Post
    Come on, man...100 fps? On BF4 at "medium" settings? But hey, settle for the input lag :)

    144hz is like a wet dream. And G-Sync is primarily aimed to help those that want to experience the exact type of game play that you're talking about (with a GPU that can't push enough FPS to match a higher refresh rate).


    It's also targeted for the nerds like me that can push a game like Doom at Ultra / Nightmare settings and uncapped FPS at a consistent 120-130 frames and have a monitor with a refresh rate of 165hz :)
    You're able to push Doom at 120 FPS on Nightmare with a single 980Ti?!?
    CPU: Intel Core i5-6600k Clocked at 4.5 Ghz GPU: Asus GTX 1070 Dual X OC
    RAM: 32 GB DDR4 Mobo: MSI Z170A SLI Plus
    Storage: 120 GB SSD, 1.7 TB total HDD space Headphones: Sennheiser HD558
    Microphone: CAD Audio u37

  11. #11
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Bubblegun40's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Belfast
    Age
    20
    Posts
    38

    Default

    G sync is awesome. I have a G sync monitor, play FPS games like all day and i dont get any input lag, but if you cant live without v sync and you cant afford a G sync monitor for whatever reason, there are other ways to reduce input lag, using a wired connection if your using wireless atm is a big one, on local servers i get around 50ms of latency, which is about 4 frames on a 60Hz monitor, wired i would probs get well under half that.
    If your not using a gaming mouse, its probs time to get a good one. since there can easily be a big difference in latency between a crap one and a decent one.

    1 980ti doom 120fps nightmare at 1080p is pretty easy, its if you go over that it gets a little harder :p

  12. #12
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue Ghztr_11's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Norway
    Age
    28
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Tymplar View Post
    Come on, man...100 fps? On BF4 at "medium" settings? But hey, settle for the input lag :)

    144hz is like a wet dream. And G-Sync is primarily aimed to help those that want to experience the exact type of game play that you're talking about (with a GPU that can't push enough FPS to match a higher refresh rate).


    It's also targeted for the nerds like me that can push a game like Doom at Ultra / Nightmare settings and uncapped FPS at a consistent 120-130 frames and have a monitor with a refresh rate of 165hz :)
    I thought BF4 was more CPU then GPU. Thats why AMD came up with mantle feature for API.

    My dream is to have hardware that can push all BF4 and BF1 to max at everything. Hardware, monitor, servers etc.

    Might have to order a new build if i want that -..- Someone told me that I dont have many other options with my PC due to my motherboard. Idk, Im as far away as a PC guy you could get when it comes to putting together PC and make it good :P

  13. #13
    Can I have your Tots Ricardoy26's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    May 2016
    Location
    Venezuela
    Posts
    18

    Default

    Quote Originally Posted by AOD_Ghztr_11 View Post
    I thought BF4 was more CPU then GPU. Thats why AMD came up with mantle feature for API.

    My dream is to have hardware that can push all BF4 and BF1 to max at everything. Hardware, monitor, servers etc.

    Might have to order a new build if i want that -..- Someone told me that I dont have many other options with my PC due to my motherboard. Idk, Im as far away as a PC guy you could get when it comes to putting together PC and make it good :P
    LOL, building one aint that hard, it depends on what you are going for budget or by a certain limit. But when it comes to certain games sometimes and just sometimes they tend to have problems no matter what rig you use even if its a super high end one.

    Theres usually workarounds, in my case i run this game at ultra, but i do get freezes however i believe theyre made by CPU not using all the 4 cores like the game should do, but it doesnt.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
vBulletin Skin By: ForumThemes.com
Top