Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 30
  1. #1
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default Nothing on Moniter

    Hi all

    Well I was on the comp and it just shut down, and on restart it went into lower resolution settings. I could not get it to find any higher settings thought graphics card went bad. I got a Radeon R7850 UltraOC Edition card and a Cooler master i700W power supply. Installed it all today after work and still no picture. Anyone have any idea's on what the issue could be?? Oh I'm not to tech savvy but I can change parts no problem and I can follow instructions. Well kinda lol.


    Thanks for any help

    kev350
    Kevin

  2. #2
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    The crash happened after the installation of the card and the PSU???
    If not,where have you plagged in your monitor??? The mobo or the graphics card??

  3. #3
    Did you hit him? Did you hit him again? AOD Member AOD_Samiam_Jr's Avatar
    Rank
    Private First Class
    Division
    Battlefront II
    Status
    Active
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    The US of A
    Posts
    1,703

    Default

    first thing that came to my mind is what tank effect said, double check and make sure it is plugged into the GPU (graphics card)
    Quote Originally Posted by AOD_Rainbow Dash
    Way to ruin everything. Good job Sam.
    Quote Originally Posted by AOD_ST335i
    Quote Originally Posted by AOD_Samiam_Jr
    LOL, am I now the Stig of AOD?
    Wait, no one told you? awkward ;)
    Former CO of H1Z1, and division Sgt to WOT. RIP old divisions.

  4. #4
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    It happened before the new parts. I thought my card went bad so I got a new one and a bigger psu. I have it plugged into the card, I even checked the monitor by plugging it into the wife comp.

  5. #5
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    hmmm,unplug the graphic card and connect it again,maybe some pin didnt go correctly.
    If this doesnt work,unplug your ram and put it again on your mobo and power up your computer again.

    edit: make sure you dont have anything connected to the tower,external hard drives,usb etc

  6. #6
    Keep honking. I'm reloading Mokona512's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    New York
    Posts
    419

    Default

    By no picture , does you lose video when the OS is booting up, or does the bios also not display anything?

  7. #7
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    It shows nothing on the monitor I can hear it doing it's things. I'll try removing the ram tonight already reinstalled the Graphics card.

  8. #8
    Can I have your Tots emorphien's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Age
    34
    Posts
    14

    Default

    So you got a new video card and power supply, hooked it all up and connected the power and it's doing the same as before? Any particular pattern of beeps when you power the system on?

  9. #9
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    I had 1 long and 3 short beeps. I removed and replaced the Graphics card and restarted no beeps but still no pic. I'm beginning to suspect the mother board is there anyway I could test this?

  10. #10
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    ok you may have some pci-e slot drop dead(try putting your card in another slot if there is any)
    can you tell us what mobo you have???Do you know what pci-e slots your mobo has?? (x8 x16???)
    Your grapcic card spec says you need a x16 on your mobo but i dont think an x8 would be a problem,just to eliminate this possibility.

    edit:1 long 3 short in some mobo means RAM faillure,but you said that after reputting the gpu solved that,i guess that excludes this one.

  11. #11
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    sorry for the 2nd post in a row,but 5 min have passed and i want to give as much info i can to troubleshoot the problem.

    AMD cards do not support old versions of pci-e(v1.1,they do for the v2.1),so we must see the version of your pcie slot of your mobo to determine the error here(if this is the error).

  12. #12
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    mobo is a Asus P5N-E SLI . I'll try moving the card thanks for the help.

    Here's the spec's It's a Micro Velocity Promagix E2035

    General
    Desktop type Gaming-friendly system
    Packaged Quantity 1.0
    Type Personal computer
    Product Form Factor Tower
    Built-in Devices LED panel
    Processor / Chipset
    Type Intel Core 2 Duo E6600 / 2.4 GHz
    Number of Cores Dual-Core
    64-bit Computing Yes
    CPU Qty 1.0
    Max CPU Qty 1.0
    Front Side Bus 1066.0 MHz
    Cache Memory
    Installed Size L2 cache - 4.0 MB
    Cache Per Processor 4 MB
    RAM
    Installed Size 2.0 GB / 4.0 GB (max)
    Technology DDR2 SDRAM
    Memory Speed 667.0 MHz
    Memory Specification Compliance PC2-5300
    Form Factor DIMM 240-pin
    Hard Drive
    Capacity 1.0 x 320.0 GB
    Interface Type Serial ATA-150
    Spindle Speed 7200.0 rpm
    Storage Controller
    Type Serial ATA - Integrated
    Controller Interface Type Serial ATA-150
    Storage Controller (2nd)
    Type IDE - Integrated
    Optical Storage
    Type DVD±RW - IDE
    Read Speed 52x (CD) / 16x (DVD)
    Floppy Drive
    Type 3.5" 1.44 MB floppy
    Optical Storage (2nd)
    Type DVD-ROM
    Read Speed 48x (CD) / 16x (DVD)
    Storage Removable
    Type None
    Graphics Controller
    Type Plug-in card
    Interface Type PCI Express x16
    Graphics Processor / Vendor NVIDIA GeForce 8600 GT
    Video Memory 256.0 MB
    Audio Output
    Type Integrated
    Sound Output Mode Stereo
    Compliant Standards High Definition Audio
    Speaker(s) None
    Audio Input
    Type None
    Telecom
    Modem None
    Networking
    Type Integrated
    Data Link Protocol Ethernet,
    Gigabit Ethernet,
    Fast Ethernet
    Printer
    Type None
    Expansion / Connectivity
    Bays 2.0 (total) / 1.0 (free) x 3.5" x 1/3H,
    4.0 (total) / 2.0 (free) x 5.25" x 1/2H,
    3.5" x 1/3H
    Slots 1.0 (total) / 0.0 (free) x PCI Express x16 - DIMM 240-pin,
    Memory - LGA775 Socket,
    Processor
    Interfaces 8.0 x Hi-Speed USB - RJ-45 ( 1 in front ),
    2.0 x IEEE 1394 (FireWire) - USB 2.0 ( 2 in front )
    Power
    Device Type Power supply
    Power Provided 500.0 Watt

  13. #13
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    we found the problem m8,
    the problem lies in your mobo,it has 2 pcie x16 slots v1.1 and your card is pcie v3.0(compatible down to v2.1).

    Give it a shot at the other slot of your mobo but it will surpise me if it works.

  14. #14
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    Well I removed and replaced the memory sticks and moved the graphics card to the other slot got no pic and the 1 long and 3 short beeps are back. So I need a better mobo then.

    Well can I swap it out for this set up AMD FX-8350 Vishera 4.0GHz (4.2GHz Turbo) Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor FD8350FRHKBOX and a ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AM3+ AMD 990FX SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Motherboard with UEFI BIOS
    and have it work with my existing parts??

  15. #15
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    Hey Thanks again for the help Tank I appreciate it.

  16. #16
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    well that makes sense,1 long 3 shorts means at your motherboard problem with the graphic card(power shortage/memory problem) along with the v1 its definetely the first.

    ok,mobo,graphics, and cpu are fine,in fact those 3 are good combination.
    you will need new RAM,right now you have ddr2,you need ddr3(no compatibility)
    your hard drive will work(mobo sata3-HD sata1 compatibility,propably better speed than you have now but not its max potential)
    your tower is ok from dimensions size as i understand
    But i must admit that im not entirely sure about the watts thought,have to search it a little(thats why it took me so long to respond)

  17. #17
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    as i told you in the private message 700w are fine,forgive me for the misjudging.
    need some sleep now :P

  18. #18
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    Well it looks like I'll be on the wife's rig for a few weeks need to save up some cash for more new stuff. Not all bad was wanting to upgrade anyway just not the way I had in mind

  19. #19
    Looks like I picked the wrong week to quit sniffing glue TankEffect's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    GREECE
    Age
    25
    Posts
    38

    Default

    hehe glad i could help

  20. #20
    Can I have your Tots kev350's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Gresham , Oregon
    Age
    52
    Posts
    19

    Default

    Well here's what I'm going with

    ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AM3+ AMD 990FX SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Motherboard with UEFI BIOS

    AMD FX-8350 Vishera 4.0GHz (4.2GHz Turbo) Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor

    G.SKILL Sniper Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1866 (PC3 14900) Desktop Memory

    CORSAIR Hydro Series H80i High Performance Water/Liquid CPU Cooler. 120mm

    Radeon R7850 Ultra OC Edition PCI 3.0 1GB DDR5

    So far I've got the ram a bit each payday. Damn I hate waiting.
    If you see a flaw in this plan please let me know.

    Thanks
    Kevin (kev350)


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
vBulletin Skin By: ForumThemes.com
Top