Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    If I'm not back in 5....wait longer! TEC/BMonty's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Mississippi State, MS
    Age
    21
    Posts
    60

    Default Failing Internet Connection

    For some reason, when I am in PlanetSide 2 or World of Tanks, my computer completely refuses to use my Ethernet connection that is plugged into the side of my laptop and saying that it has a 1 Gbps connection. Thus, I lag out and Sunderers start flying around, people start walking through walls, and I have to wait 30-45 seconds before the server says "Disconnected from Server." This whole time, I am still able to hear voice-chat from the squad I am playing with. What am I doing wrong/How can I get my computer to stay connected to the server? Also, after about 5 minutes in game on PS 2 or during each battle in WoT, my wireless connection gives out and completely disconnects me from the server - while still saying that it's connected on my toolbar.

  2. #2
    Keep honking. I'm reloading Mokona512's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    New York
    Posts
    419

    Default

    Which network connection is set to a higher priority?

    Head to Control Panel\Network and Internet\Network Connections

    then click on Advanced > Advanced Settings

    if you do not have the menu bar, then click on Organize > Layout > then click on menu bar

    In the advanced settings, under Connections, make sure that the Ethernet adapter is at the top of that list.

  3. #3
    If I'm not back in 5....wait longer! TEC/BMonty's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Mississippi State, MS
    Age
    21
    Posts
    60

    Default

    I don't see a Network Connections option in Control Panel under Network and Internet. I'm on Windows 7 Professional, if that helps.
    Connection seems to work if I disconnect from Wi-Fi before logging in, so you're probably right on how to solve it.

  4. #4
    If I'm not back in 5....wait longer! TEC/BMonty's Avatar
    Rank
    Forum Member
    Division
    None
    Status
    Active
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Mississippi State, MS
    Age
    21
    Posts
    60

    Default

    Figured it out, thanks for your help.


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
vBulletin Skin By: ForumThemes.com
Top